VODÁRNA PLZEŇ spouští Vyjadřovací portál od CAD Studia

4.9.2018

Společnost CAD Studio s.r.o. dokončila implementaci vlastní aplikace Vyjadřovací portál ve společnosti VODÁRNA PLZEŇ a.s.

Plzeň, 4. září 2018 – Společnost CAD Studio, největší specializovaný dodavatel CAD, CAM, GIS a BIM řešení ve střední Evropě, dokončila implementaci vlastní aplikace Vyjadřovací portál ve společnosti VODÁRNA PLZEŇ a.s. Tento webový nástroj tak již slouží zájemcům o vyjádření k existenci sítí.

VODÁRNA PLZEŇ CAD Studio

K ostrému spuštění nástroje Vyjadřovací portál pro elektronizaci a automatizaci agendy vydávání vyjádření o existenci provozovaných sítí došlo 1.9.2018. Žadatelé tak mohou nově podávat své žádosti o vyjádření prostřednictvím strukturovaných informací ve webovém formuláři, a to na adrese https://wvp.vodarna.cz .

Občané mohou zadávat své žádosti prostřednictvím počítače, tabletu nebo mobilu. Aplikace Vyjadřovací portál následně vyhodnotí, zdali dochází ke střetu zájmového území žadatele s provozovanými sítěmi společnosti a dle výsledku automaticky připraví potřebné podklady pro zaměstnance společnosti - tj. vytvoření vlastního vyjádření z připravených šablon ve formátu DOCX a PDF, vytvoření mapových (PNG, PDF) a výkresových (DWG, DGN) příloh se zákresem zájmového území a provozovanými sítěmi. V určitých případech jde o zcela automatizovaný proces bez nutnosti zásahu zaměstnanců a žadatel tak obdrží oficiální vyjádření do 20 minut od podání.

VP

„Specifikem Vyjadřovacího portálu ve společnosti VODÁRNA PLZEŇ je implementace celého řešení nad již existující systém GIS od jiné společnosti. Pro CAD Studio je to již několikátá reference na implementaci Vyjadřovacího portálu integrovaného na GIS systémy jiných společností. Mimo vlastní řešení GIS máme zkušenosti s integracemi na technologie ESRI a LIDS,“ říká Jakub Bican, manažer GIS divize CAD Studia.

„VODÁRNA PLZEŇ a.s. provozovatel vodovodu a kanalizace na území Plzně – města a Plzně – okolí nahradí prostřednictvím Vyjadřovacího portálu stávající zpracování žádostí k existenci podzemních sítí vodovodu a kanalizace jednotným systémem elektronickou formou. Přínosem projektu je efektivní zpracování požadavků od klientů a současně získání rychlejší, stabilnější a komfortnější aplikace pro klienty i pracovníky,“ doplňuje Sylva Chylíková, technický pracovník Vodárny Plzeň.

VP

CAD Studio s.r.o. je dodavatelem CAD, CAM, BIM, PDM a GIS řešení ve střední Evropě s 27letou tradicí. Portfolio společnosti pokrývá všechna profesní řešení v oblastech strojírenství a výroby, stavebnictví a architektury, geodézie a mapování, vizualizace a animace i geografických informačních systémů pro správu majetku a infrastruktury. V nabídce CAD Studia zákazníci najdou rovněž hardware související s poskytovanými řešeními a komplexní služby, včetně odborné technické podpory.

CAD Studio, součást holdingu AUTOCONT a skupiny KKCG, je nejvýznamnějším partnerem společnosti Autodesk v České a Slovenské republice.

Více informací na:
www.cadstudio.cz, www.cadforum.cz, www.gisforum.cz, blog.cadstudio.cz, facebook.com/CADstudio