Největší partner Autodesku ve střední Evropě potvrzuje své silné postavení

24.1.2011
CAD Studio CAD Studio oznamuje hospodářské výsledky za rok 2010

Akciová společnost CAD Studio, největší specializovaný dodavatel CAD, CAM, GIS a PLM řešení ve střední Evropě, dosáhla v roce 2010 obratu přes 236 milionů korun. Vzhledem ke kombinovanému výsledku společností Dagis a CAD divize společnosti XANADU, jejichž loňským spojením CAD Studio vzniklo, jde o meziroční růst o 10 procent.

Do hospodářského výsledku za rok 2010 se promítly ekonomické ukazatele samostatných společností Dagis a CAD divize společnosti XANADU (v období ledna až října loňského roku) i společnosti CAD Studio (za listopad a prosinec). Významnou složkou obratu je oblast CAD a GIS služeb – jen v této oblasti činil celkový obrat 38,5 milionu korun. Ještě výraznější růst zaznamenal segment správy dokumentů, reprezentovaný v nabídce CAD Studia systémy Autodesk Vault a iProject.

„Vzhledem k situaci v mnoha průmyslových odvětvích, která byla – a často dosud jsou – postižena celosvětovým ekonomickým útlumem, jde o velmi pozitivní ekonomické výsledky. Prokazují nejen silné zázemí, ale také velký potenciál společnosti, která čerpá z toho nejlepšího ze svých předchůdců,“ dodává Čeněk Černý, ředitel akciové společnosti CAD Studio. „Naši zákazníci si již zvykají na novou značku CAD Studio, k čemuž bezpochyby přispěla nejen dobrá pověst společnosti Dagis i CAD divize XANADU, ale také plynulý přechod všech poskytovaných služeb s vysokou přidanou hodnotou do nástupnické organizace.“

CAD Studio zahájilo svou činnost 1. listopadu 2010. Nabízí široké portfolio produktů a služeb v oblastech strojírenství a výroby, architektury a stavebnictví i GIS a infrastruktury. Šest desítek zkušených odborníků řídí aktivity firmy z kanceláří po celé České republice – od Prahy, Brna a Ostravy až po České Budějovice, Plzeň či Pardubice.

CAD Studio a.s. je nejvýznamnějším dodavatelem CAD, CAM, PLM a GIS řešení ve střední Evropě. Portfolio společnosti pokrývá všechna profesní řešení v oblastech strojírenství a výroby, stavebnictví a architektury, geodézie a mapování, vizualizace a animace i geografických informačních systémů pro správu majetku a infrastruktury. V nabídce CAD Studia najdou zákazníci rovněž hardware související s nabízenými řešeními a komplexní nabídku služeb, včetně technické podpory.

CAD Studio je nejvýznamnějším partnerem společnosti Autodesk v České republice – je držitelem certifikace Gold Partner – Architecture, Engineering & Construction a Manufacturing. Dále je držitelem statusu HP DesignJet Partner. CAD Studio je součástí holdingu AutoCont.

Více informací na www.cadstudio.cz, www.cadforum.cz, blog.cadstudio.cz