AGACAD se připojuje k ARKANCE, evropskému lídrovi v digitální transformaci stavebnictví a průmyslu

15.2.2021

Praha, Saint-Denis, 15. 2. 2021 – Společnost ARKANCE, rychle rostoucí evropský lídr v oblasti digitální transformace stavebnictví a výroby a dceřiná společnost francouzské společnosti GROUPE MONNOYEUR, oznamuje akvizici litevského vývojáře technologií pro informační modelování budov, AGACAD, jehož software používá vice než 13 000 profesionálů z oblasti BIM ve 130 zemích.

CAD Studio - Arkance Systems

Akvizice společnosti AGACAD je již desátou akvizicí, kterou společnost ARKANCE, evropský lídr v oblasti CAD a BIM technologií, uskutečnila v posledních dvou letech. Součástí skupiny ARKANCE je i společnost CAD Studio.

„AGACAD prokázal svou schopnost vyvíjet inovativní digitální technologie světové úrovně, které nabízejí nové možnosti a výrazné zvýšení produktivity pro stavební a výrobní odvětví. Těšíme se nejen na využití těchto zkušeností, ale i na růst současného portfolia a podporu klientů při jejich cestě k digitalizaci v souladu se strategií GROUPE MONNOYEUR. S pomocí ARKANCE posílí AGACAD svůj vývojový tým a jeho odborné znalosti, pro distribuci svých produktů navíc využije naší evropské sítě,“ říká Gregoire Arranz, generální ředitel společnosti ARKANCE.

„Spojení se skupinou ARKANCE nám poskytne zdroje k mnohem širšímu naplnění naší vize vytváření AEC (Architecture, Engineering & Construction) řešení budoucnosti. Umožní nám poskytovat ještě lepší péči stávajícím klientům AGACAD - převážně malým a středním firmám na pěti kontinentech, které nám daly důvěru v zajištění své konkurenceschopnosti. Tento krok dále umožní implementovat a podporovat naše výkonná BIM řešení pro významné mezinárodní hráče v oboru stavebnictví a výroby, pro které jsme dosud byli často příliš malí na to, abychom se stali partnery,“ říká generální ředitel AGACAD, Donatas Aksomitas. „ARKANCE má za sebou úspěšnou historii, působí v mnoha evropských zemích a má jasnou vizi, do které může AGACAD výrazným dílem přispět,“ dodává.

Společnost AGACAD, která byla založena před 30 lety, byla vždy průkopníkem v digitálních technologiích pro stavební průmysl. Díky tomu a také díky spolupráci s odborníky z praxe oboru BIM, vybudovala největší výběr speciálních nástrojů pro Autodesk Revit na světě. V roce 2018 jmenoval Autodesk společnost AGACAD jedním ze svých prvních „AEC Industry Partners“ - důvěryhodných poskytovatelů technologií, které doplňují vlastní platformy Autodesku.

Ředitel společnosti AGACAD ujišťuje, že si společnost udrží svého dynamického ducha v iniciativě „Building BIM together“ a „Sharing BIM Advances“ – úzké spolupráci s pokročilými uživateli digitálních stavebních technologií s cílem dosáhnout reálných zlepšení procesů a přeměnit znalosti těchto odborníků do podoby nástrojů dostupných všem zákazníkům.

AGACAD bude i nadále poskytovat přímou péči svým klientům po celém světě a zajišťovat stejnou přístupnou a flexibilní podporu a školení, které klienti tak oceňují, zdůrazňuje pan Aksomitas. Společnost rovněž hodlá pokračovat ve spolupráci se svými stávajícími partnery, zástupci a prodejci.

AGACAD

O společnosti AGACAD:
AGACAD, společnost působící od roku 1991 v pobaltské Litvě, je v rámci EU technickým odborníkem a centrem IT služeb, vývojářem průmyslových BIM technologií, distributorem CAD a BIM softwaru a poskytovatelem konzultačních a školicích služeb pro BIM profesionály. Společnost se zaměřuje zejména na správu a klasifikaci BIM obsahu, BIM nástrojů pro prefabrikaci a nástrojů pro digitální inventarizaci a BIM pro správu budov. Dále je odborníkem v oblasti pokročilých technologií pro navrhování dřevěných objektů (včetně CLT, SIPS a dřevěných konstrukcí), kovových konstrukcí (včetně odvětrávaných fasád a obvodových plášťů), prefabrikovaného betonu, závěsných a podpěrných systémů, TZB prostupů a sprinklerů a v oblasti správy BIM dat.

O skupině GROUPE MONNOYEUR:
GROUPE MONNOYEUR, rodinný podnik založený v roce 1906, poskytuje svým zákazníkům ze stavebního a průmyslového sektoru efektivní a produktivní stroje a manipulační řešení, a to prostřednictvím distribučních sítí BERGERAT MONNOYEUR, APROLIS a IPSO. GROUPE MONNOYEUR navíc pomáhá svým zákazníkům řešit jejich výzvy v oblasti dodávek energie a digitalizace, zejména prostřednictvím specializovaných dceřiných společností ENERIA a ARKANCE. S více než 6460 zaměstnanci tato skupina působí v 17 zemích a v roce 2020 dosáhla obratu 2 miliardy EUR.

O společnosti ARKANCE:
Posláním společnosti ARKANCE je podporovat své zákazníky v procesu digitalizace prostřednictvím evropské sítě odborníků. Se 650 zaměstnanci pracujícími ve 4 divizích - ARKANCE SYSTEMS, ARKANCE OPTIMUM, ALLTERRA a SITECH - spolupracuje skupina s globálními lídry, zejména se společnostmi AUTODESK a TRIMBLE na distribuci a implementaci řešení zaměřených na optimalizaci všech fází životního cyklu stavebních nebo průmyslových projektů, od kanceláří po provozní budovy (stavby, továrny...).

O společnosti ARKANCE SYSTEMS:
V rámci společnosti ARKANCE se ARKANCE SYSTEMS zaměřuje na dodávku kompletních softwarových řešení pro všechny fáze životního cyklu inženýrských projektů. Po řadě akvizic nyní ARKANCE SYSTEMS čítá 470 zaměstnanců, včetně více než 250 vývojářů aplikací, kteří podporují 70 000 uživatelů v rámci evropské sítě v zemích Francie, Belgie, Nizozemsko, Lucembursko, Polsko, Finsko, Česko, Slovensko a Maďarsko. Společnost hodlá i nadále investovat prostředky do strategického rozšiřování své působnosti. Odborníci ARKANCE SYSTEMS stojí v čele všech témat týkajících se problematiky BIM, digitálních dvojčat, průmyslu 4.0 a dalších oblastí IoT. ARKANCE SYSTEMS je se nositelem titulu AUTODESK® PLATINUM RESELLER a TRIMBLE AUTHORIZED CHANNEL PARTNER v všech zemích, kde skupina působí.