CADforum.cz slaví 10 let – XANADU rozdává netbooky HP

27.5.2010

CADforum.cz - 10 let Akciová společnost XANADU, dodavatel řešení a služeb v oblasti informačních technologií, slaví kulaté výročí portálu CADforum.cz s jeho uživateli. Rozsahem zcela ojedinělý projekt nabízí odborné rady i volně stažitelný obsah desetitisícům konstruktérů z Česka i celého světa již 10 let. Až do konce června mohou všichni registrovaní uživatelé získat velmi zajímavý, narozeninový dárek – ke každé zakoupené 3D CAD aplikaci dostanou netbook HP. Jeden z přispěvatelů portálu navíc získá netbook i jako ocenění v rámci CAD komunity.

Komunita uživatelů portálu CADforum.cz patří v oboru počítačového navrhování bezpochyby k nejaktivnějším v České republice. Společnost XANADU, která před 10 lety stála u zrodu této komunikační platformy a dodnes ji zaštiťuje, se rozhodla všechny registrované při koupi 3D CAD aplikace náležitě odměnit za jejich neutuchající entuziasmus speciálním narozeninovým dárkem. Jeden z aktivních přispěvatelů na CADforum.cz pak dostane stejný dárek i přímo.

Při koupi nové komerční licence programů Autodesk Inventor, Revit Architecture, Revit MEP, AutoCAD Civil 3D, AutoCAD Map 3D, AutoCAD Mechanical, AutoCAD Electrical, AutoCAD MEP nebo AutoCAD Plant 3D dostanou všichni registrovaní od XANADU jako dárek – tedy zcela zdarma – netbook HP Mini 5102. Využijí jej (nejen) na cestách – díky miniaturním rozměrům jej mohou mít při ruce všude tam, kde budou potřebovat počítač.

Akce platí až do konce června 2010. Více informací: www.xanadu.cz/akce/10let.

CADforum.cz znají po celém světě
Oblíbená platforma pro výměnu tipů, triků a praktických rad zaujme už svými čísly – registrováno je přes 25 tisíc uživatelů u české a 117 tisíc u anglické jazykové verze. Češi a Slováci jsou velmi aktivní – poslali přes 70 tisíc diskusních příspěvků, databáze prohledavatelných tipů a triků čítá více jak 5 tisíc užitečných rad. Sami uživatelé již na tomto portálu zpřístupnili cca 6000 bloků, modelů a knihoven pro 2D a 3D CAD aplikace, zejména pro oblíbený AutoCAD, Revit a Inventor. Pro představu, jde téměř o 2 GB dat – a také o 5 milionu stažení, protože tato data jsou přístupná zdarma (buď zcela volně, nebo po základní registraci). Téměř stejný počet stažení zaznamenaly i softwarové aplikace a drobné i komplexnější CAD nástroje, kterých je dostupných přes tisíc.

"Portál CADforum.cz se od svého zrodu hodně změnil – s rozvojem multimédií, zrychlením a zpřístupněním internetu dnes nabízí interaktivitu a možnosti, které by uživatelům před 10 lety nepřipadaly reálné," dodává Vladimír Michl, manažer rozvoje společnosti XANADU, který CADforum.cz neúnavně provází od prvních krůčků. "Platforma pro komunikaci široké odborné veřejnosti, včetně projektantů, konstruktérů či studentů, se dlouhodobě osvědčila. A pokud v Česku zůstanou návrháři s dobrými nápady a pověstnýma zlatýma rukama, adekvátně poroste i zájem a potřeba vzájemné komunikace mezi nimi."

O společnosti XANADU
XANADU a.s. je předním poskytovatelem řešení a služeb v oblastech CAD, GIS, IT infrastruktury a vývoje softwaru se zaměřením na střední a velké společnosti nebo organizace centrální správy a samosprávy, včetně středního a vysokého školství v České republice i v zahraničí. XANADU na českém trhu působí již devatenáctým rokem, má status Gold Partner společností Autodesk, HP a Microsoft.

Více informací: www.xanadu.cz
Další zajímavé zdroje: www.cadforum.cz, blog.xanadu.cz, budweiser.xanadu.cz